Dr Jean-Paul DELEUZE

  • POST ZIEKENHUIS

Algemene aanbevelingen

Ten aanzien van de geopereerde ledemaat, raden aan om  met
lichte oefeningen te beginnen om stijfheid en algoneurodystrofie te voorkomen.

  • Alle niet gedekte delen van de geopereerd ledemaat moeten op regelmatige wijze gemobiliseerd worden, tenzij anders voorgeschreven door uw chirurg.
  • Gebruik uw geopereerde hand indien mogelijk om kleine taken (iets drinken, een telefoon vastpakken, de pagina's van een tijdschrift of een krant draaien, … gebruikt je handen tijdens uw maaltijden (neem een lepel, een vork, maar forceer het niet, houdt uw verband droog, losse kledij kan u helpen (tenzij anders geadviseerd door uw chirurg).
  • Houd je arm verhoog boven het hartniveau wanneer je rust, bijvoorbeeld door een kussen voor ondersteuning.
  • Bovendien is het van het grootste belang dat je mobilisatie oefeningen van de schouder en arm in de positie van het Vrijheidsbeeld uitvoert (dwz oefeningen  met uitgestrekte armen naar de hemel) en zelfs als je een spalk of orthese hebt « L ».
    Deze oefeningen van de arm moeten ten minste eenmaal per 10 uur worden gemaakt om zwelling van de hand te voorkomen.
  • Voor uw toilet, vraag hulp, een ​​douche kan genomen worden vermits bescherming van uw hand met een plastic zak. Uw wond mag niet in contact met water komen.
Telefoon SECRETARIAAT + 32 478 10 72 46
Wettelijke vermeldingen  I  Ontwerp Gravitex  I  BVBA Dr Deleuze JP Heelkunde – Broquevillelaan 32 - 1200 Brussel  I  secretariat@dr-deleuze.be